ЗСУ виxoдять маневром зі зрyйнованих позицій в Авдiївці, кілька бійців у noлоні, – Тарнавський

УКРАЇНА

Командувач ОСУВ “Таврія” розповів про ситуацію в Авдіївці на 21:00 16 лютого. Олександр Тарнавський наголосив, що Авдіївська оборонна операція триває, а ворог платить найвищу ціну.

Тривають криваві бої за Авдіївку. Бійці показують відео з підвалів Авдіївського коксохімічного заводу – там сиплеться стеля через постійні удари КАБами, – пише 24 канал.

Яка ситуація в Авдіївці зараз

Зі зруйнованих позицій українські воїни виходять маневром і закріплюються на нових рубежах оборони. Підкреслюю, пріоритет – збереження життя наших бійців. Тому в разі потреби вони відходять на нові позиції. На превеликий жаль, під час одного з таких виходів декілька наших бійців потрапили в полон. Будемо боротися за звільнення кожного побратима, – написав Тарнавський.

Він розповів, що росіяни кидають на штурм усі свої резерви. Для цього перекидають людей навіть з інших напрямків – усе для того, щоб протиснути нашу оборону. Також завдають артилерійських обстрілів і масованих бомбових ударів. Це практично стирає Авдіївку з лиця землі.

Окупанти значно переважають у кількості бійців, а ще в артилерії та авіації. Утім, попри все, Сили оборони України продовжують стримувати росіян.

“З початку доби в районі Авдіївки наші захисники відбили більш ніж 30 атак росіян. Агресор здійснив 20 авіаударів і понад півтори сотні артилерійських обстрілів. Крім Авдіївки, артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали майже 20 навколишніх населених пунктів, серед яких Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине, Невельське та інші”, – додав Тарнавський.