Зеленський заінтригував заявою про підсумки тривалої наради з Буданова

СВІТ

Глава держави провів окрему тривалу нараду з начальником військової розвідки, після якої є що розповісти. Президент Володимир Зеленський у рамках щотижневої селекторної наради провів окрему тривалу бесіду з головою ГУР Кирилом Будановим.

Про це глава держави розповів у своєму Telegram-каналі. За словами президента, після розмови з начальником військової розвідки “є про що розповісти”, але це буде зроблено пізніше. На засіданні було заслухано звіти розвідок, а також поточні результати діяльності контррозвідки СБУ. З доповіддю виступив і голова МВС Ігор Клименко.

Крім цього, в рамках наради обговорювалися потреби українських військових на полі бою, зокрема, було звірено динаміку надходження на фронт основних калібрів. Президент віддав доручення прискорити роботу за тими напрямами, де раніше було досягнуто домовленостей, але реалізація затримується. Тим часом, в інтерв’ю Sky TG24 Зеленський повідомив, що українська розвідка прогнозує посилення ядерних загроз з боку Росії.

За словами глави держави, це вияв слабкості Кремля: через відсутність у РФ успіхів на полі бою, а також на дипломатичному фронті вона змушена вдаватися до шантажу. “До кінця року, за даними нашої розвідки, ядерних загроз (з боку Росії – ред.) буде більше”, – додав президент.

Нагадаємо, напередодні Зеленський відвідав одну з найгарячіших ділянок фронту: президент провів нараду з командирами бригад та командирами батальйонів, які діють на Куп’янсько-Лиманському напрямі. Раніше Зеленський підтвердив створення в Україні флоту морських дронів, завданням якого є повернення контролю над акваторією Чорного моря.