Зеленський сказав, коли Сирський представить команду

ПОЛІТИКА

Володимир Зеленський у четвер, 8 лютого, призначив новим Головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського. Відсьогодні до керівництва Збройними Силами приступає нова управлінська команда – команда перезавантаження.

У традиційному вечірньому зверненні Президент України повідомив, що вже найближчими днями новопризначений Главком ЗСУ представить нову команду. Український лідер також подякував генералу Валерію Залужному, який у найтяжчі часи очолював захист нашої держави, – пише 24 канал.

Команда перезавантаження

8 лютого стало відомо, що очільник держави назначив Олександра Сирського новим Головнокомандувачем ЗСУ замість Валерія Залужного. Водночас Президент України запропонував вже колишньому Главкому й надалі залишитися у команді Української держави.

Буду вдячний за його згоду. Я вдячний генералу Залужному за два роки захисту. Я вдячний за кожну перемогу, якої ми досягли разом і разом з усіма українськими воїнами, які героїчно витягують цю війну на собі, – мовив Зеленський.

Як зауважив президент, нині в українській армії є те, що потребує термінових змін.

“Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших військах у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. 2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні Сили України”, – підсумував Зеленський.