В жоднoму разі не беpіть його! Чотири поpади, які допоможуть вибpати найcмачніше сало на pинку

ПОДІЇ

Щоб вибрати в магазині найсмачніше й найсвіжіше сало, потрібно звернути увагу на низку чинників.

Про чотири з них розповідають 9 жовтня в публікації на сайті Ukr.Media.

“Перше, на що слід звернути увагу, – це на товщину шматка.

Вона має бути від 3 до 6 см.

Якщо цей критерій дотримано, то свиня не була старою, а отже, продукт буде м’яким, – ідеться в матеріалі.

– Другий критерій – колір шкурки. Вона має бути світлою й без щетини. Важливо пам’ятати, що шкурка буває темною через те, що її обпалили.

У цьому разі на ній будуть добре помітні нерівномірні сліди підпалин”.

Під час купівлі також важливо звертати увагу не тільки на колір шкірки, але й на колір самого сала – воно має бути білим або ніжно-рожевим у центрі, допускають і рожеві вкраплення.

“Сало в жодному разі не має бути жовтим – це свідчить про те, що продукт зіпсований”, – зазначили автори статті.

Крім того, у сала не має бути будь-якого стороннього запаху, крім запаху свіжості.