В Офісі пpeзидента анонсували потyжні удapи по РФ

ПОЛІТИКА

Українські удари по об’єктам на території Російської Федерації ставатимуть ще потужнішими.

Єрмак анонсував нові атаки по РФ / фото УНІАН
Єрмак анонсував нові атаки по РФ / фото УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував завдання потужних ударів по території Російської Федерації.

Як повідомив Єрмак у мережі Telegram, цілей у країні-агресорці вистачає..

“Наші удари ставатимуть ще потужнішими. Росія поки не уявляє, що вона почала власним терором. Цілей вистачить”, – наголосив керівник ОП.

Удари по території РФ

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 4 серпня безпілотники Служби безпеки України на відмінно зачистили аеродром “Морозовськ” в Ростовській області Російської Федерації від засобів протиповітряної оборони, авіації та керованих авіаційних бомб. Зокрема, детонація на аеродромі “Морозовськ” була дуже потужна. Окрім аеродрому, безпілотники також уразили нафтобазу “Губкінська” в Бєлгородській області. 

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що російську бойову авіацію потрібно знищувати всіма ефективними способами.

Водночас, в результаті операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України за допомогою БПЛА було уражено склад паливно-мастильних матеріалів на території Комбінату “Атлас” Управління Федеральної агенції державних резервів РФ поблизу н.п. Каменськ–Шахтинский, що в Ростовській області. В результаті влучання дронів-камікадзе на території бази розпочалася пожежа, яка триває досі. 

За даними видання Forbes, Україна вперше запустила більше далекобійних безпілотників, ніж Росія. Зокрема, у липні Росія запустила по Україні 426 безпілотників типу “Шахед”. За цей же період Україна завдала удару понад 520 безпілотниками.

Росія менш ефективна у знищенні дронів, оскільки українські удари завдають більшої економічної шкоди нафтопереробним заводам та іншим об’єктам. Україна отримує перевагу в стратегічній війні ударів безпілотників великої дальності – і президент Володимир Зеленський обіцяє, що згодом буде більше кращих ударних безпілотників.