Увага! Зеленський в недільний ранок ПОПЕРЕДИВ українців. Пyтін на сьогодні в свято готyє ПІДСТУПНИЙ план. Уже відомі міста і цілі та міста.

ПОЛІТИКА

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно щонайменше 7 систем ППО Patriot і закликав партнерів не втрачати час, щоб дати Росії “сигнал рішучості”.

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету та кожен дрон російських терористів.

Володимир Зеленський наголошує: збивати кожну ракету та дрон – абсолютно реально.

Для цього потрібно, наголошує глава держави, щоб реальністю стали необхідні політичні рішення та домовленості.

– Системи ППО для України, достатня кількість і якість зброї для наших дій на фронті, а також оперативність у постачанні та рішучість дій, – перераховує Володимир Зеленський. – Терор завжди повинен програвати, і кожен, хто допомагає нам протистояти російському терору, є справжнім захисником життя.

Принагідно глава держави подякував Сполученим Штатам і кожному з партнерів за рішення на підтримку нашої держави та людей.

– Маємо зробити все, щоб життя перемогло, – зауважує президент Україн

Пряма мова: “Звичайно, я дякую всім партнерам, які вже допомогли нам з ППО: зараз кожна система для захисту неба, кожна протиракета – це буквально захист життя. І важливо, щоб усі нові домовленості з партнерами, які вже є на посилення нашої ППО, важливо, щоб кожна ініціатива друзів України допомогти, зокрема, з пошуком і постачанням “Петріотів”, – щоб усе це спрацювало якнайшвидше. Сім систем потрібні Україні – і це мінімум. Ці “Петріоти” є в партнерів.

Російські терористи бачать, що в партнерів, на жаль, немає зараз для Європи такої ж рішучості в захисті від терору, яку вони продемонстрували на Близькому Сході. Але все ж є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО. Треба не втратити час – треба дати необхідний сигнал рішучості”.

Деталі: Зеленський також зазначив, що під час масованої російської ракетної атаки у суботу зранку “траєкторії ракет і сам характер удару були прораховані російськими терористами так, щоб якнайбільше ускладнити роботу нашої ППО”.

Основною мішенню для 34 ворожих ракет стали різні об’єкти енергетики: електроенергетика і об’єкти для транзиту газу. “Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз”, – сказав президент

У регіонах, де об’єкти енергетики постраждали від російських атак, усі служби цілодобово задіяні на відновленні генерації та розподілу.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

“Зараз у багатьох наших областях – Львівщина, Франківщина, Харків та область, Дніпровщина, – в деяких наших регіонах працюють енергетики, ремонтні бригади. Всі необхідні служби задіяні, щоб відновити генерацію та розподіл, які зруйнували російські удари. Максимум можливого обовʼязково буде зроблено, і я дякую всім, хто працює зараз, працював увесь день”, – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що дуже важливо, аби подібні удари не перетворювались на рутину для світу.

“Я вдячний усім лідерам, які реагують, які засуджують російський терор, які контактують з партнерами, що мають у себе і ППО, яке могло б працювати в Україні, і відповідні ракети. Щоб терористи програли, солідарність лідерів у захисті від терору має працювати 24/7, так само як і люди, які ліквідовують наслідки ударів, і як наші воїни, які щодня й щоночі роблять усе, щоб тими силами, які є в Україні, зробити якнайбільше для України”, – додав Зеленський.