У Євросоюзі назвали терміни, коли Україна зможе приєднатися до ЄС

ДУМКИ

Україна може стати членом Євросоюзу у 2030 році. Про це заявив голова Євроради Шаль Мішель у інтерв’ю Spiegel. За його словами, очікуючи на вступ до ЄС, Україна насамперед має посилити боротьбу з корупцією, а також проводити реформи, щоб її законодавство відповідало нормам Євросоюзу.

Мішель сказав, що Україна та ЄС мають визначитися, для чого їм бути разом та на що вони витрачатимуть гроші.

Він визнав, що процес вступу не буде легким, але сильна та процвітаюча Україна вигідна блоку. Запекла боротьба України з Росією показала, що вона має бути в європейській сім’ї, і процес офіційного приєднання необхідно прискорити.

Це також стане свідченням, що Євросоюз є структурою, яка може здійснювати геополітичні кроки. Якщо раніше провідні світові країни, такі як Китай та США, ставилися до ЄС лише як до торгового партнера, то зараз ситуація змінюється. За словами Мішеля, весь світ здивувало, як швидко країни Євросоюзу ввели санкції проти Росії.

Також він зазначив, що ніхто не очікував, що саме ЄС першим почне постачати Україні зброю. Раніше ми повідомляли, що за два місяці Європейський Союз офіційно оголосить про початок переговорів щодо членства України. Глава європейської дипломатії Боррель попередив, що на Україну чекає “важкий бій” на шляху до ЄС.