У Росії новий обвал рубля: долар пробив позначку 100 рублів і продовжує зростати

ЕКОНОМІКА

У Росії сьогодні з ранку долар пробив позначку 100 рублів: російська валюта перетнула психологічну позначку і продовжує падати, незважаючи на зусилля Кремля, пише Forbes. Більше того, економічні аналітики відзначають, що на даний момент створено передумови для подальшого падіння російської валюти до рівня 103-105 рублів за долар.

За даними економістів, падіння рубля пов’язане із забороною на експорт нафтопродуктів із Росії, що ще більше скоротило приплив валюти до РФ. Як друга причина названа акумуляція російським бізнесом валюти, якою розплачуються з нерезидентами закуплені в Росії активи. В результаті кількість доларів на російському ринку продовжує знижуватись.

Експерти попереджають, що підвищення курсу рубля обернеться сильним стрибком інфляції в Росії із затримкою у кілька місяців.

Таким чином, економіка готується поставити підніжку Путіну, який планує переобратися на пост президента навесні наступного року з гаслами “економічної стабільності” та “перемоги над санкціями Заходу”. Підвищення ставки російським Центробанком рублю так і не допомогло утриматися на позначці нижче за 100 за долар.