У poсійському Ульяновську після вuбyxу гоpuть багатоповерхівка (фото, відео)

ПОДІЇ

У мережі пишуть, що будинок не газифікований.

В Ульяновську горить будинок / Колаж УНІАН / Скриншоти
В Ульяновську горить будинок / Колаж УНІАН / Скриншоти

Увечері в п’ятницю, 26 липня, в російському Ульяновську пролунав вибух в одному з багатоповерхових будинків. Є загиблі та постраждалі.

Після 18:20 місцеві Telegram-канали почали публікувати фото і відео пожежі в багатоповерхівці. Повідомлялося, що місцеві жителі чули “хлопки” – так росіяни після початку повномасштабної війни називають вибухи. На місце виїхали всі пожежні частини правого берега міста.

Губернатор Ульяновської області Олексій Русскіх повідомив, що на вулиці Корунковій сталася надзвичайна подія, загинуло двоє людей. Причини пожежі з’ясовують.

За даними російського Telegram-каналу 112, будинок не газифікований. Вибух стався в одній із квартир на 3 поверсі. Попередньо – рвонув газовий балон. Загинули троє росіян, ще троє постраждали.

Вибухи і пожежі в Росії

Нагадаємо, у травні в Бєлгороді обвалився під’їзд десятиповерхового житлового будинку. Унаслідок інциденту загинули 17 осіб, ще близько 30 постраждали.

Російське Міністерство оборони спробувало звинуватити в причетності до удару українську армію. За їхньою “версією”, будинок був пошкоджений фрагментами однієї зі збитих ракет “Точка-У”. Безліч експертів дійшли висновку, що в обваленні винна армія РФ.