У Польщі заявили, що Україна не вступить до ЄС, поки не вирішить “Волинське питання”

ПОЛІТИКА

За словами очільника Міноборони, між країнами досі є невирішені історичні питання.

Косіняк-Камиш заявив, що між Україною та Польщею "не все ідеально" / фото x.com/KosiniakKamysz
Косіняк-Камиш заявив, що між Україною та Польщею “не все ідеально” / фото x.com/KosiniakKamysz

Україна не стане членом Європейського Союзу,  якщо не буде вирішене “Волинське питання”.

Про це в інтерв’ю Polsat News заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш. За його словами, Варшава підтримує Київ “настільки, наскільки це можливо”, хоча у відносинах між країнами “не все ідеально через невирішені історичні питання”.

“На його думку, реальна політика повинна поставити ультиматум. Без вирішення волинського питання не буде вступу України до Європейського Союзу”, – йдеться у статті.

ВІДЕО ДНЯPlay Video

Водночас польський міністр запевняє, що для них кінцем війни буде лише перемога України. “Будь-який інший випадок залишається для Польщі прямою загрозою війни. Саме тут на кону стоїть питання безпеки Польщі та Європи”, – додав Косіняк-Камиш.

Волинська трагедія

Як відомо, тема Волинської трагедії є однією з найбільш суперечливих в українсько-польських відносинах. 

Минулого року спікер Міністерства закордонних справ Польщі заявив, що Україна у повній мірі не розуміє важливість цього питання для поляків, а президент Володимир Зеленський має взяти на себе “більше відповідальності”.

Посол України у Польщі Василь Зварич назвав неприйнятними “спроби нав’язати”, що українці мають робити по відношенню до спільного минулого.

Наприкінці липня цього року президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії у Луцьку.