Тендер на відбудову «Охматдиту» виграла компанія із завищеними цінами — «Наші гроші»

ПОДІЇ

Тендер на відбудову «Охматдиту» виграла компанія «Буд-технолоджі», яка погодилася виконати роботи за набагато вищою ціною, ніж інші учасники торгів.

Це з’ясували журналісти проєкту «Наші гроші», – пише Громадське.

Загалом готовність відбудувати «Охматдит» висловили 14 компаній, які подали свої пропозиції на тендер. «Буд-технолоджі» була третьою серед тих компаній, які виставили найвищі ціни.

Так, фірма готова виконати роботи за 307 мільйонів гривень. Інші учасники тендера пропонували зробити це значно дешевше — від 42 до 286 мільйонів.

У дитячій лікарні, яка напередодні, 31 липня, оголосила переможця тендера, пояснили, що проведений конкурсний відбір «не є тендером у розумінні Закону України “Про публічні закупівлі”». Натомість там зазначили, що тендер є «приватним конкурсом, організованим з метою відкритого та добросовісного використання коштів, пожертвуваних громадянами».

А втім, журналісти стверджують, що це не пояснює, чому замовник ігнорував дешевші пропозиції. Крім того, у дитячій лікарні не звернули увагу на деякі проблеми у пропозиції компанії «Буд-технолоджі».

Зокрема, фірма вказала лише оренду такої будівельної техніки: автокран «Камаз», MAN з маніпулятором та екскаватор JCB. Як пишуть журналісти, жоден із цих механізмів не можна використати для монтажу фасадів, розташованих вище за другий поверх. Також фірма не завантажила жодних даних про обладнання для монтажу плитки.