Сало – це улюблений продукт багатьох українців, ми його їмо з борщем, хлібом, картоплею, вареними яйцями.
Але є продукти, які не можна поєднувати.
Так, на думку дієтолога Людмили Гончарової, погана ідея – поєднувати сало з часником.
Вся справа у тому, що сало, багате на жири, у поєднанні з часником, відомим своїми антибактеріальними властивостями, може викликати негативні реакції в організмі.
Такий дует чинить додатковий тиск на систему травлення і може спровокувати неприємні симптоми.
Якщо говорити про користь сала, то єдиної думки досі немає. Дієтолог Людмила Гончарова стверджує, що сало може бути корисним для організму, тому що в ньому міститься чистий холестерин, який допомагає зміцнювати клітини та забезпечує своєрідний ремонт наших судин.
Також сало може сприяти стабільній роботі ендокринної системи та підвищенню стійкості до стресу.
Але захоплюватись цим продуктом не варто. За один прийом достатньо з’їдати до 50 г сала за один прийом їжі. Поєднувати його можна зі свіжими овочами.
Коли краще вживати сало.
Щоб сало пішло на користь, дієтолог радить за бажання вживати його вдень, але обов’язково має бути хоча б 4-годинна перерва.
Медик радить вживати сало, коли хочеться чогось солодкого.
Людмила Гончарова вважає, що коли організм відчуває стрес, йому необхідні жири, і сало може бути корисною альтернативою солодощам, тому що в ньому містяться потрібні жири, які можуть допомогти нормалізувати нервову систему.