Швидкий і дуже смачний рецепт маринованих шапіньйонів. Грибочки виходят апетитними, пряними і в міру соленими

РЕЦЕПТИ

Дуже вдалий і швидкий рецепт маринування грибів. Шампіньйони, мариновані по-домашньому, виходять дуже смачними, пряними, в міру соленькими! Відмінно підійдуть як закуска або для салатів.

Складові

  • 1,5 ст. л. – сіль
  • 1 ст. л. – цукор
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • 50 гр. – олія соняшникова
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 3-4 шт.
  • 0,5 ч. л. – коріандр мелений
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • 500 мл. – вода для маринаду
  • 500 гр. – шампіньйони дрібні

Як приготувати

Шампіньйони добре вимити. Почистити (можна цього і не робити). Залити водою і поставити на вогонь. Відварити гриби протягом 5-7 хвилин. Воду злити.

Приготувати маринад для грибів: у невелику каструльку влити 500 мл води, додати сіль, цукор, порізану тонкими півкільцями ріпчасту цибулю, перець горошком, духмяний перець, порізаний часник, лавровий лист, всипати коріандр. Поставити на вогонь, довести до кипіння, кип’ятити 1 хвилину.

Прибрати з вогню, дати маринаду трохи охолонути і влити оцет, соняшникову олію і додати дрібно порізаний перець чилі. Все добре перемішати і залити цим маринадом грибочки.Можна відразу шампіньйони помістити в баночку і залити маринадом. Накрити кришкою і залишити гриби для маринування на 12 годин у прохолодному місці. Дуже смачні, дуже ароматні, гостренькі мариновані печериці по-домашньому готові!