Секрети вибору подушки: п’ять кроків до здорового та комфортного сну

ЖИТТЯ

Хороший сон відіграє ключову роль у здоров’ї та активності, а вибір правильної подушки може вплинути на якість та комфорт вашого сну. Вибір подушки для сну – це важливий аспект здорового способу життя.

Подушка повинна підтримувати шию та голову у правильному положенні, щоб уникнути напруги м’язів, болю та порушення сну. Зараз у магазинах представлений великий вибір подушок, який бентежить покупців та ускладнює вибір. Диалог.UA підкаже, як вибрати подушку, яка ідеально підходитиме для міцного та здорового нічного сну.

Декілька корисних порад та рекомендацій з цього питання.

Перший критерій вибору подушки – звична поза для сну. Якщо ви спите на спині, вам потрібна подушка середньої висоти та жорсткості. Якщо ви спите на боці, вам потрібна висока та щільна подушка. Якщо ви спите на животі, вам потрібна низька та м’яка подушка.

Другий критерій – наповнювач. Натуральні наповнювачі, такі як перо, пух, вовна або бавовна, мають хорошу повітропроникність, теплоізоляцію та гіпоалергенні. Однак вони можуть викликати алергічні реакції, а також вимагають спеціального догляду та чищення. Синтетичні наповнювачі, такі як поліестер, латекс, меморі-фоам або гелеві гранули мають гарну формостійкість, еластичність і довговічність. Однак вони можуть накопичувати пил та вологу, а також виділяти шкідливі хімічні речовини.

Третій критерій – це її чохол. Чохол повинен бути виготовлений з приємного на дотик і дихаючого матеріалу, такого як бавовна, бамбук або шовк. Чохол повинен бути легкознімається і стирається, щоб забезпечити гігієну подушки. Чохол також може мати різні кольори та малюнки, щоб відповідати вашому інтер’єру та настрою. Якщо така можливість, протестуйте подушку перед покупкою. Деякі магазини надають таку послугу, і вона може допомогти вам визначитися з відповідною моделлю.