“Правила гри змінилися”, – Ізраїль анонсував небачені удари по сектору Газа

СВІТ

Глава Міноборони Ізраїлю Йоав Галант пообіцяв небувалі удари по сектору Гази у відповідь на атаки ізраїльської території з боку бойовиків ХАМАСу.

Як повідомляє The Times of Israel, ізраїльська армія почне завдавати ударів по сектору Газа з такою інтенсивністю, якої ще ніколи не було. “Правила гри змінилися”, – заявив міністр оборони та додав, що палестинські бойовики заплатять дуже високу ціну.

За словами глави оборонного відомства, дійсність у секторі Газа “буде змінена на покоління вперед”. “Відповідь Ізраїлю пам’ятатимуть протягом наступних 50 років, вони (Хамас – ред.) будуть шкодувати, що почали це”, – додав міністр. Тим часом кореспондент CNN Наташа Бертранд повідомляє про рішення США перекинути авіаносне ударне угруповання свого військового флоту ближче до Ізраїлю.

Таким кроком Вашингтон продемонструє підтримку ізраїльської держави та застереже противників Ізраїлю від втручання у конфлікт. Угруповання, що перекидається, складається з авіаносця Gerald R. Ford, а також ракетного крейсера і чотирьох есмінців. На борту авіаносця знаходяться 90 бойових літаків та гелікоптерів. Крім того, Вашингтон надасть Ізраїлю додаткові набої.

Раніше повідомлялося, що ліванське терористичне угруповання “Хезболла” загрожує вступити у війну проти Ізраїлю, якщо ізраїльська армія розпочне наземну операцію у секторі Газа. Тим часом президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив за створення незалежної держави Палестину в межах 1967 року.