Починається справжня осінь: синоптик назвав дати найхолодніших днів найближчим часом

УКРАЇНА

Очікується, що до кінця цього тижня в Україні відбудеться перехід до метеорологічної осені. Найпрохолодніші дні в Україні цього тижня очікуються у вихідні, 7-8 жовтня, коли стовпчики термометрів по всій країні вночі опустяться до +4…10, а вдень – до +10…16 градусів.

Про це розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, повідомляє NV. Очікується, що до кінця цього тижня в Україні відбудеться перехід від метеорологічного літа до метеорологічної осені. Тим часом у п’ятницю, 6 жовтня, температурні показники в нічний час доби будуть у межах +6…12, на узбережжі морів – до +15. Вдень +13…19, у південних регіонах +18…23 градуси.

Опади у вигляді невеликого дощу пройдуть у північних областях уночі, а вдень – на всій території країни, за винятком півдня. Тим часом, на сторінці Укргідрометцентру у Facebook повідомляється про можливі пориви вітрів 15-20 м/с у п’ятницю у південно-східних та східних областях. У Києві завтра місцями невеликий дощ, вдень без опадів. Температура повітря у нічний час доби становитиме +10…12, вдень +14…16 градусів.

Крім того, синоптики попереджають про пожежну безпеку майже на всій території країни у період із 5 по 8 жовтня. Згідно з прогнозом для Києва, розміщеному на порталі Meteofor, суттєве зниження температури у столиці очікується 9-10 жовтня: у ці дні температура вдень опуститься до +10, вночі буде близько +6 градусів. При цьому вже з 12-го числа можлива нова хвиля потепління з підвищенням температурних показників до +21…25 градусів вдень. Раніше про поступове зниження температури повітря в Україні розповіла синоптик Наталія Діденко. За словами фахівця, теплі дні починає змінювати по-справжньому осінь. До цього синоптики повідомили, що відсутність опадів у вересні стала великою проблемою для аграріїв. Згідно з прогнозами, інтенсивність дощів може збільшитись до кінця першої декади жовтня.