Невже відкрили?! Українці в шоці — вже полетів. Літак в небі: життя повертається — цього не очікував ніхто!

ПОЛІТИКА

Зазначимо, що борт вилетів до одного з європейських аеропортів за запитом експлуатанта. Про це повідомили на офіційній сторінці аеропорту «Бориспіль» у фейсбуці.

«Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні, і, слід зазначити, без пасажирів чи вантажу на борту», – зазначають у пресслужбі аеропорту.

Звернемо увагу, що це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту «Бориспіль» з початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, що в планах відкрити першим у країні саме аеропорт «Бориспіль». Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга.

За словами заступника керівника Офісу президента, аеропорт «Бориспіль» став першим об’єктом, який закрили через початок повномасштабної війни, але водночас він буде першим об’єктом, який відкриють, коли дозволить безпекова ситуація.

Проте сам керівник офісу президента під час зустрічі нагадав, що о 03:00 годині 24 лютого 2022 року з «Бориспіля» вилетів останній пасажирський літак і висловив переконання, що невдовзі «Бориспіль» знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна.

«Це повернення до елементів миру можливе тому, що Україна стала сильнішою. Тепер ми здатні забезпечити безпеку цього об’єкта. Завдяки нашим Силам оборони й нашим друзям – вашим країнам. І я впевнений: символічні посадкові талони, які ви отримали на вході, скоро стануть справжніми», – повідомив він.