“Не хочуть сидіти в Сизрані”, – росіяни обурилися черговою забороною, яка ще більше “зв’язала їм руки”

СВІТ

У Норвегії у вівторок, 3 жовтня, набула чинності заборона на в’їзд зареєстрованих у Росії легкових автомобілів із дев’ятьма та меншою кількістю місць у салоні. Це викликало серед росіян нову істерику, адже, по суті, перед їхнім носом опустилася справжнісінька “залізна завіса”.

Норвегія логічно завершила запроваджені раніше аналогічні заборони в Естонії, Литві, Латвії, Польщі, Німеччині та Фінляндії. Про це розповів на своєму YouTube-каналі народний депутат та блогер Олексій Гончаренко. “Звичайно, це викликає істерику у росіян, – наголосив політик. – Виявляється, вони не хочуть сидіти у Костромі, Сизрані, Челябінську: вони хочуть їхати кудись до Європи”. Але багато росіян їздили до Європи не просто так, а з шаленими наклейками на машинах “Я РОСІЙСЬКИЙ”.

“Навіщо ви хочете наголосити всім, з якого болота ви виповзли? – вразився Гончаренко. – В Естонії їх змушують ці наклейки знімати, і це дуже смішно”. Загалом Естонія – це окрема історія, сказав депутат. Зараз там обговорюють перейменування Калінінграда на Кенігсберг. Власне, у Польщі це вже зробили, а в Естонії голова комітету з міжнародних справ заявив, що у жовтні буде ухвалено рішення з цього приводу, і це викликало нове виття на болотах. Російські пропагандисти відразу почали кричати, що немає ніякої Естонії та Латвії. “Їх просто не існує.

Це історичне непорозуміння”, – сказав один путінський слуга, а другий назвав Естонію чиреєм. На це Гончаренко не преминув заперечити: “Естонія – прекрасна країна, яка активно розвивається та чудово живе. А чирей – це ви, росіяни”.

Нагадаємо, Аббас Галлямов розповів, про що сьогодні мріє багато росіян: “Такі розмови я чув багаторазово”. Раніше Дмитро Гордон назвав ознаку того, що росіяни почали “тріщати по швах”: “Понеслося”.