Навіть, якщо партнери “посunляться”: Зеленський заявuв, що Україна бuтuметься до перемоги

ПОЛІТИКА

Зеленський зазначив, що якщо дипломатичний шлях закінчення війни не спрацює, і навіть, якщо західні партнери здадуться, Україна все одно буде битися, щоб витиснути окупантів.

Зеленський розповів, яким бачить закінчення війни / фото president.gov.ua
Зеленський розповів, яким бачить закінчення війни / фото president.gov.ua

Україна буде робити усе, аби змусити Путіна закінчити цю війну дипломатично, щоб було менше втрат людей і часу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент Володимир Зеленський сказав на спільній пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем’єр-міністром Литви Інґрідою Шимоніте.

Операція в Курській області

Президент України відзначив, що дуже позитивно дивиться на те, як йде операція на Курщині. “Операція складна, але вона йде за нашим планом. Є кілька результатів цієї операції. Не всі я можу говорити. Передовсім – обмінний фонд. Це те, що можна говорити відкрито. Він поповнюється”, – сказав Зеленський. 

При цьому, ще одним результатом операції Сил оборони України на Курщині президент назвав зупинення російської операції на півночі України, оскільки РФ мала намір окупувати Суми.

“Превентивний удар. І наша операція виконала це завдання. Ми запобігли оточенню нашої частини Сумської області і бажання окупувати місто Суми”, – наголосив Зеленський.Дипломатичний шлях і переговори

Водночас, глава держави прокоментував твердження російського диктатора Володимира Путіна, що нібито Україна розігрує частину Курщини як карту для діалогу. “Ми не розішруємо ніякі карти. Ми дуже відкриті з партнерами та сказали як дипломатично йдемо до справедливого миру і до закінчення війни, та всіх запросили на майданчик Формули миру або Саміту миру”, – сказав Зеленський. 

“Ми змінювати цей процес не будемо”, – сказав Зеленський.

Зеленський про цілі операції в Курській області

Глава держави розповів про усі цілі операції на Курщині. “Ми віримо, що вони будуть досягнуті. Їх більше, ніж тих, про які я сказав публічно”, – відзначив Зеленський.

Разом з тим, він розповів, як операція на Курщині впливає на те, що зменшується російське загарбницьке військо на території України.

“Одна з цілей цієї операції – показати реальність, хто такий Путін, і ті держави, які ще не зрозуміли, чого він прийшов з окупацією на територію нашої держави, думаю, що вони вже зрозуміли. І показати, що для нього дорожче: окупація території України або захист свого населення… “, – сказав Зеленський.

Як відзначив президент України, Путін досі думає, як утримати захоплені українські території, і не думає, як правильно захищати своїх людей.

Зеленський про шляхи закінчення війни

Окремо Зеленський розповів про бачення закінчення війни.

“Є багато елементів і кроків, які Україна сьогодні робить і робитиме далі. Закінчення війни може бути тільки з відновленням територіальної цілісності України і запобіганням повторної агресії Путіна і агресії РФ”, – наголосив Зеленський.

Президент додав, що Україна буде робити усе, аби змусити Путіна закінчити цю війну дипломатично, щоб було менше втрат людей і часу.

“Але, якщо у нас це не вийде. Якщо, скажімо так, партнери посипляться, і не будуть стояти стійко й міцно проти агресії Путіна і проти нього як злодія, то ми зробимо все, щоб наша армія була готова справедливо витиснути Путіна з території нашої держави”, – наголосив Зеленський.

День Незалежності України: новини

У День Незалежності Україна та РФсія провели обмін полоненими, додому з російського полону повернули 115 українських захисників, повідомив  Зеленський. За його словами, з полону визволили воїнів Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби.