Найкpaщий початок дня. ЗСУ Зеленському зробили мегaподарунок до дня народження. Відео та деталі

ПОДІЇ

У ніч проти 25 січня пожежа розпочалася на території нафтобази в Туапсі, що в Краснодарському краї РФ.

У ніч проти 25 січня пожежа розпочалася на території нафтобази в Туапсі, що в Краснодарському краї РФ. Проте перед пожежею місцеві мешканці чули характерні “бавовни”, а дехто встиг зняти на відео проліт у небі безпілотників. Голова Туапсинського району Бойко повідомив, що пожежа нібито локалізована, а жертв та постраждалих немає, інформує канал ” Україна 365 “.При цьому безпілотники продовжували летіти у бік нафтобази вже після того, як почалася пожежа. У місті лунав сигнал повітряної тривоги, проте він не зупиняв місцевих жителів вийти на вулиці та зняти на камери результати роботи безпілотників.

Поруч із Туапсе знаходиться головна траса у бік Сочі, і там же оголосили план “Килим”. Богдан  Мірошников на своїй сторінці у соцмережі вирішив прокоментувати нічну заграву у Туапсі. Лише кілька днів тому безпілотники атакували нафтовий термінал на території Ленінградської області, а вже сьогодні неспокійна ніч видалася Туапсе.

За його словами, ці дві події поєднує лише одну — експорт російської нафти. Обидва ці термінали дуже великі, вони займаються відвантаженням нафтопродуктів на продаж у треті країни. Мірошников заявляє, що пожежа була не на території резервуарів із готовою продукцією, а на розподільчій установці . Нафти завжди в РФ було багато, і немає сенсу атакувати резервуари з “чорним золотом”, а ось бити по обладнанню варто. Через санкції з боку Заходу його складно закупити, а якщо це і відбувається, то за ціною в 3-5 разів дорожче за ринкову. Аналогічна ситуація була і в Усть-Лузі. Ще парочку НПЗ є поряд із Новоросійськом та в районі Керчі, зауважив Мірошников. Усього в районі Чорного моря РФ лише три порти для експорту нафти. Атаками безпілотників на НПЗ Україна запроваджує свої санкції проти російської нафти