Матері плачуть, а діти обіймаються! Сльози щастя рікою – ВОНИ ВДОМА: радіє вся країна!

ПОДІЇ

В п’ятницю, 2 лютого, Україні вдалося евакуювати ще чотирьох дітей із тимчасово окупованих Росією територій.

Про це інформує виконавчий директор благодійної організації “Save Ukraine”, колишній уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

“Іще чотирьох  дітей з окупованої частини Запорізької та Херсонської областей повернула сьогодні наша команда Save Ukraine”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Україну повернулися діти різного віку – від немовлят до 16-річних підлітків. Усі вони зараз у безпеці в одному з українських центрів.

За словами Кулеби, наразі триває 15 рятувальна місія, і на сьогодні це вже 235 дітей, яких повернули в Україну з окупації та території Росії.

В умовах повномасштабного вторгнення РФ масово депортує українських дітей з окупованих територій України. Їх вивозять до окупованого Криму, Росії чи Білорусі нібито на оздоровлення або на відпочинок у таборах.

13 травня 2023 року президент України Володимир Зеленський на брифінгу в Римі із прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні заявив, що достеменно відомо про понад 19,3 тис. дітей, яких депортували росіяни. А 29 травня уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець виступив на неформальному засіданні Радбезу ООН з питання викрадення Росією дітей з окупованих територій України й розповів, що РФ навмисно змінює законодавство, щоб унеможливити повернення українських дітей на батьківщину, і застосовує для цього в тому числі примусову зміну їхнього громадянства на російське.