Магнітні бурі у жовтні: активність Сонця на цілий місяць сильно зміниться

ЖИТТЯ

Аномально висока геомагнітна активність Сонця вересня не повториться у жовтні, протягом якого очікується лише одна велика магнітна буря. За даними ресурсу Spaceweather, можливість сонячних спалахів класу М (сильні) протягом понеділка становить 45%.

Найімовірнішим джерелом вибуху є комплекс сонячних плям, що з’явилися протягом вихідних. Сайт Meteoagent стверджує, що у першій декаді жовтня відбудеться невелике геомагнітне обурення 4 балів потужності, яке очікується 2 та 5 жовтня. Між цими датами передбачається дводенна магнітна буря потужністю 5 балів. Після цього сонячна активність піде на спад, а кількість магнітних бур значно знизиться.

За прогнозами, з 6 по 27 жовтня очікується низька геомагнітна активність у межах 1-3 балів. Відновлення геомагнітного обурення силою в 4 бали очікується лише наприкінці місяця – 28 жовтня. Магнітні бурі – це обурення магнітного поля Землі, викликані викидами корональної маси (ВКМ) із Сонця. ВКМ є хмарами плазми, що складаються із заряджених частинок, які викидаються з сонячної корони під час сонячних спалахів.

Коли ВКМ досягають магнітосфери Землі, вони взаємодіють із магнітним полем планети, викликаючи його обурення. Магнітні бурі класифікуються за інтенсивністю, що вимірюється за шкалою G від 1 до 5. Бурі класу G1 є слабкими, а бурі класу G5 є сильними. Вплив магнітних бур на здоров’я.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людини, особливо на людей з хронічними захворюваннями, такими як: Серцево-судинні захворювання Головні болі Депресія Безсоння