Фермер після 30 років вирощування гарбузів побив світовий рекорд: вага гіганта приголомшує

СВІТ

Гарбуз фермера з Міннесоти в США побив світовий рекорд, повідомляє Книга рекордів Гіннесса. Овоч зважили на 50-му щорічному чемпіонаті світу у Гаф-Мун-Бей, де він посів перше місце та показав результат 1246,9 кг. Фермер, який виростив гарбуз, Майкл Джордан перемагає не вперше: у 2022 році він привіз на конкурс овоч на ім’я Маверік вагою 1161 кг, а у 2020 році – гарбуз вагою 1065 кг на ім’я Тайгер Кінг.

Цього разу він насилу довіз свою коштовність до місця проведення чемпіонату. Крім цього, 35-годинна поїздка на західне узбережжя коштувала 24 700 доларів. “Це була дуже божевільна подорож горбами, горами, з інтенсивним рухом транспорту. У будь-який момент це могло призвести до тріщини, що означало б дискваліфікацію гарбуза”, – розповів переможець. З цього овочу можна спекти понад 1600 пирогів.

Для розуміння масштабів можна припустити, що її вага дорівнює вазі 180 звичайних гарбузів. Розповідаючи про своє досягнення, фермер уточнив, що з моменту посадки овочів 10 квітня він витратив приблизно 15 тисяч доларів на “підживлення” та відповідний догляд.

Призом за рекорд для успішного фермера стане сума у 30 тисяч доларів. Майкл Джордан планує виростити чергового рекордсмена. Усі подаровані гроші він пустить на своє хобі, яким захоплюється 30 років.

Раніше повідомлялося, що незвичайне варення з гарбуза, яке на смак нагадує екзотичні плоди манго, легко готувати. Крім цього, з гарбуза можна приготувати безліч смачних та дуже корисних для всіх членів сім’ї страв.