Допoможе пеpeжити зиму: Азepбайджан пеpeдав Україні пaртію електрокабелів і тpaнсформаторів. Фото

СВІТ

Азербайджан відправив в Україну нову партію гуманітарної допомоги, яка складається з електроустаткування. До неї увійшли понад 900 тисяч метрів електричних кабелів та проводів, а також 18 трансформаторів і трансформаторних підстанцій.

23 фури з вантажем, наданим міністерством енергетики Азербайджанської Республіки, виїхали з пункту формування колони 21 листопада. Про це пише видання АРА з посиланням на дані, отримані від Міненергетики Азербайджану.

За даними видання, гуманітарна допомога у вигляді електрообладнання передається відповідно до розпорядження президента Азербайджану від 17 липня 2023 року. 21 листопада відправлено другу частину гуманітарного вантажу, першу партію було передано Україні 30 жовтня.

Нова партія допомоги складається з понад 900 тисяч метрів електричних кабелів та дротів, а також 18 трансформаторів і трансформаторних підстанцій.

“Автоколона з 23 фур із гуманітарною допомогою, наданою міністерством енергетики Азербайджанської Республіки, виїхала сьогодні з території Сумгаїтського промислового парку”, – пише видання.

Також журналісти повідомили, що президент Азербайджану розпорядився найближчим часом відправити в Україну нові партії електрообладнання на суму близько 7,6 млн доларів США.

Допоможе пережити зиму: Азербайджан передав Україні партію електрокабелів і трансформаторів. Фото

Нагадаємо, раніше голова Кабінету міністрів України Денис Шмигаль озвучив хорошу новину для енергетики. За словами прем’єр-міністра, вдалося відновити 1,9 ГВт потужностей генерації. До кінця року заплановано відновити ще 1,3 ГВт додаткової потужності.

Тим часом, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Росія накопичує зброю для ударів по енергетиці України. Він застеріг, що зима для українців не буде простою, оскільки країна перебуває в стані війни і ворог не відмовився від намірів занурити Україну в темряву й холод. Саме з накопиченням ракет для ударів цієї зими може бути пов’язане порівняно нечасте застосування ракет для атак на Україну цієї осені.

На думку міністра енергетики Германа Галущенка, росіяни чекають, поки температура стабільно триматиметься нижче нуля, щоб відновити масовані обстріли енергетики України.