Чудова ранкова звісточка! ЗСУ просунулися на лівому березі Херсонщини і закріпилися – аналітики

ПОДІЇ

Впродовж минулої доби, 20 жовтня, Силам оборони вдалося просунутися на території Херсонської області. Здійснивши масштабну наземну операцію, вони встановили свою присутність на східному березі Дніпра.Про це йдеться в аналітиці американського Інституту вивчення війни (ISW). Зазначається, що згідно з геолокаційними кадрами, українські сили просунулися до північно-східних Кринок, що за 27 км на схід від міста Херсона та за 2 км від річки Дніпро.
Російські воєнні блогери підтвердили присутність українських військових біля Кринок і Антонівського шосе та залізничних мостів. Ще один пропагандист стверджував, що наші захисники тимчасово просунулися далі в населений пункт аж до дороги Козачі Лагері-Кринки-Корсунка. Однак російські авіаудари відкинули їх на північну околицю населеного пункту. 

ЗСУ просунулися на лівому березі Херсонщини і закріпилися – аналітики

Ще один “воєнкор” повідомив про бої біля Піщанівки, що розташована за 14 км на схід від Херсона та 4 км від Дніпра, а на південній околиці населеного пункту, за його словами, діє українська ДРГ.

Аналітики зазначили, що один із російських військових блогерів ще 18 жовтня писав про присутність українських сил у Піщанівці.

“Проте ISW не спостерігала жодного іншого візуального підтвердження того, що українські сили утримують позиції в населених пунктах на східному березі, окрім Кринок”, – підсумували в аналітиці.

ЗСУ просунулися на лівому березі Херсонщини і закріпилися – аналітики