Бoгуцька: Дивилась прес-конференцію роcійських опoзиціонерів в Бoні. Що мене стуpбувало?

ПОЛІТИКА

Подаємо мовою оригіналу:

Liza Bogutskaya

Вчора-позавчора, пока хворію вдома, дивилась на обмін, що відбувся в Німеччині-росії, а також потім дивилась прес-конференцію російських опозиціонерів в Боні.

Що мене стурбувало?

1. Це те, щоб зненацька Захід не вирішив, що путін вміє домовлятися і тримає слово.
Це зараз для Заходу – сильний аргумент. Мовляв, він відпустив своїх заклятих ворогів, пішов на великі поступки по кількості обмінних осіб, тощо.

Але тут є одне але: сам путін після смерті Навального розповів, що планував (ніби то) його обміняти. Але вбив його, зменшивши вагу обміну на вбивцю Красікова. Тобто, він все одно отримав поплічника-кілера, але це обійшлося йому набагато дешевше.

2. Серед головних месиджів тих, хто вчора давав пресконференцію, був той, що Захід, ніби, має пом’якшити (зняти) санкції з простих громадян росії, щоб вони мали змогу жити і вчитись в Європі. Мовляв, санкції мають торкатися лише тих, хто працює в путінській системі.

Німеччина після Другої Світової сплачувала репарації. Довго. Всі німці зі своїх податків. І ті, хто був за Гітлера, і ті, хто ні і відверті антифашисти.

Тобто я розумію, що протестні рухи в росії вже не можливі. Ну, за виключенням того, що якісь місцеві протестують на колінах перед губернатором, тому що їх домівки затопило і нема де жити.

Політичні протести неможливі. Путіну вдалося остаточно зламати свідомість росіян і волю до спротиву. Він зараз інкапсулює росію. Робить з неї Північну Корею. Зі своїм підконтрольним інтернетом, придворними співаками і державними (тобто його) гаслами про рік сім’ї, нову еліту з “героїв сво”, тощо.

Будь-які рухи ззовні ніяк не вплинуть на ситуацію в самій росії. Єдине що може допомогти її змінити – це колективний заклик всіх російських опозиціонерів в екзилі до демократичних держав – надати стільки зброї Україні, скільки потрібно, щоб Україна знесла цей путінський режим остаточно.

Все інше, в тому числі зняття санкції з простих росіян – це гра на руку путіну.

Лише один заклик: “Допоможіть Україні знести режим путіна і спалити Кремль!”