Батьки: дітей з 1 по 4 клас годуватимуть безкоштовно – Зеленський

ПОЛІТИКА

Початок осені для України знаменується початком навчального року. Це час коли українські діти йдуть до школи дитячих садків та університетів, щоб отримувати знання, досвід, навички, вчитися жити та будувати державу, розвивати її, покращувати та планувати майбутнє. І у зв’язку з цим президент України Володимир Зеленський зробив деякі заяви, зокрема про впровадження безкоштовного харчування для учнів початкової школи.

Докладніше про це йдеться у щоденному зверненні президента до народу, інформує “Труха Україна” у мережі Telegram.

Насамперед Зеленський зазначив, що створюється цифровий аналог “Дії” для школярів – прокладання “Мрія”. Це багатофункціональна програма, школярі зможуть там мати цифровий освітній документ Мрія ID, стежити за досягненнями у навчанні, планувати свій день та складати список завдань. А педагоги зможуть позбутися непотрібної паперової тяганини.

Глава держави зазначив, що уряд України має чіткі доручення щодо будівництва сховищ для шкіл, надання автобусів для громад для транспортування школярів. А ще гарант зробив важливу заяву щодо харчування школярів.

“Створюємо програму гарантованого безкоштовного харчування для дітей у початковій школі з 1 по 4 класи”, – наголосив Зеленський.

Також гарант зазначив, що МВС, муніципалітети, місцева влада та громади мають виконати вимоги уряду за програмою “Безпечна школа” – створення безпечного простору для кожного учня у кожній школі України.