Бабине літо буде коротким: синоптики розповіли, коли на українців чекати похолодання зі снігом

УКРАЇНА

14-15 жовтня в Україні встановиться тепла погода через надходження повітряної маси з південного заходу Європи.

Про це повідомляє метеоролог Ігор Кібальчич. За його словами, денна температура повітря у суботу та неділю перевищуватиме 20 градусів. У південних, східних та західних областях можливі ранкові тумани. Комфортна погода в Україні протримається у найближчі 2-4 дні. Після цього почнеться поступове зниження температури повітря.

Що стосується вихідних, то в суботу опадів ніде не очікується, переважатиме південний та південно-західний вітер від 5 до 12 метрів за секунду. У західних регіонах температура вночі +8…13, вдень +21…26. На півночі України вночі +5…10, вдень +18…23. У центрі такі самі показники. На сході вночі +7…12, вдень +10…24. У неділю, 15 жовтня, на заході країни можливий невеликий дощ, вітер північно-західний 7-12 метрів за секунду.

Температура протягом доби коливатиметься в межах +8…13 градусів. На півночі удень очікується помірний дощ. Денна температура становитиме +18…23. На півдні та у Криму малохмарна погода, без опадів. Вдень стовпчик термометра підніметься до +24. Приблизно така сама погода буде у неділю та у східних регіонах України. Водночас про дві хвилі похолодання наступного тижня повідомила синоптик Українського гідрометцентру Наталія Голеня, передає “РБК-Україна”.

За її словами, зниження температури розпочнеться у понеділок практично на всій території країни. Вдень температура становитиме близько 10 градусів тепла, на півдні до 13…15 градусів, вночі 3…8 градусів, на півдні до 10…12 градусів. Після 20 жовтня Україну накриє ще одне похолодання. 20-22 жовтня очікуються опади у вигляді дощу з мокрим снігом. Наприкінці наступного тижня температура вночі буде від 3 до 3 градусів тепла, а денна 1..7 градусів тепла, на півдні до 10 градусів, розповіла синоптик.