Ану заспoкоїлись! ЖОДНОГО ЗВІЛЬНЕННЯ: Ющенко вийшов в ефір – ЗЕ з Залyжним на мicце! Гoді чyбитиcь!

ПОЛІТИКА

Прізвища Зеленського та Залужного фігурують наразі на всіх відомих шпальтах, телебаченні та ЗМІ. Ледь не кожен високопосадовець вже встиг висловити свою думку про усі події, пов’язані з відставкою Головнокомандувача України.

До цих кадрів долучився і Віктор Ющенко. Зокрема, він прокоментував чутки про конфлікт між президентом Володимиром Зеленським і Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним.

«Мені здається, що політичний і військовий лідери розуміють, що їм будуть аплодувати тоді, коли вони знайдуть ту дорогу, яка формує синергію їх відносин і найшвидше веде до національної перемоги», – зазначив Ющенко.

Він також висловив гордість за наявність відкритого та чутливого суспільства в Україні, яке взаємодіє і реагує на обґрунтовані та необґрунтовані рішення влади.

«Ми стали тим класичним західним суспільством», – наголосив Віктор Андрійович.

Нагадаємо, 29 січня в мережі розповсюджувалася інформація про «звільнення» Валерія Залужного з посади головнокомандувача. Журналіст Роман Цимбалюк повідомив, що, здавалося б, новим головнокомандувачем призначено начальника ГРУ Міноборони Кирила Буданова за рішенням Володимира Зеленського. Однак представники оборонного відомства відразу спростували цю інформацію, наголошуючи, що це неправда.

До слова, у статті для The Sunday Times британський політолог Марк Галеотті висловив думку, що президент України Володимир Зеленський стане «індиктивним», якщо звільнить головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, і «слабким», якщо залишить його на посаді. Політолог вбачає суперечності між Зеленським і Залужним, які вказують на незручне політичне становище глави держави.