Вже зробuв понад півсотні: як школяр вдома вuготовляє дронu для військовuх

ПОДІЇ

Хлопець працює разом зі своїм дядьком, тому проєкт зі збору дронів вирішили назвати за першими літерами своїх імен – Rama Drones. Про це 24 Каналу розповіла кореспондентка з Харкова Анна Черненко, зауваживши, що недавно у Радомира з’явився 3D-принтер і тепер він може додруковувати певні деталі.

Чому виникла така ідея

Сьогодні до Радомира вже сформувалася ціла електронна черга військових. До нього звертаються з різних куточків України, різних підрозділів і бригад. Загалом хлопець виготовив уже більше ніж півсотні таких апаратів, а для наступних 40 уже назбирав кошти. Саме збір грошей інколи може бути чи не найскладнішою роботою у всьому процесі.

Своєю головною метою Радомир називає – збереження життя наших військових. Дрони в цьому дуже допомагають.

Ці FPV-дрони ми складаємо вдома, самі паяємо з деталей, які купуємо в Україні. Найперше – це допомога армії, нашим бійцям, бо зазвичай один дрон – це одне врятоване життя нашого військового,
– розповів хлопець.

Радомир навчається в 11 класі, тому свої апарати часто доводить робити вночі, жертвуючи вільним часом. Хлопець зауважив, що вже придумав, як удосконалити дрони, але поки усіх таємниць не розкриває. Через те, що Радомир багато думає, як все можна осучаснити, його апарати в 4 – 5 разів дешевші, ніж ті, які продаються. Це дуже суттєво, бо за одну й ту ж суму військові можуть купити 4 або навіть 5 дронів.

Школяр з Харкова виготовляє дрони: дивіться відео

ЧЕРНЕНКО: Ворог НЕ припиняє спроб ЗАХОПИТИ КУП'ЯНСЬК / Тривожна ситуація на ХАРКІВЩИНІ