Сільський голова має право особисто підписувати повістки для військовозобов’язаних

ПОЛІТИКА

Сільський голова має право особисто підписувати повістки для військовозобов’язаних, заявив міністр оборони України Рустем Умєров. Про це він розповів у Львові на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президенті, інформує Твоє Місто.

До слова, чинним законодавством не визначено місце, де повинні вручати повістку, тому фактично її можуть вручити в будь-якому місці: в парку, на блокпостах, на вулиці чи іншому публічному місці.

Хто має право вручити повістку

  • представники ТЦК та СП, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки
  • представники органу місцевого самоврядування (виконавчого органу сільської, селищної, міської ради)
  • керівник підприємства, установи, організації, де працює військовозобов’язаний
  • управителі багатоквартирних будинків

Зазначимо, 20 листопада керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень видав наказ про надання дозволу працівникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на Львівщині перевіряти наявність документів у чоловіків.

Всі військовозобов’язані віком від 18 до 60 років на час дії воєнного стану повинні мати при собі документи, що посвідчують особу, документи про прописку, а також військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. Раніше працівники ТЦК мали право перевіряти документи лише з присутністю правоохоронних органів на Львівщині.