Україна повернула чотирьох вuкраденuх Росією дітeй: перші подробиці

УКРАЇНА

16 жовтня Україні вдалося повернути чотирьох дітей, яких російські окупанти незаконно вивезли на свою територію. Наша держава всіма засобами та ресурсами намагається виправити наслідки воєнних злочинів Москви, серед яких – крадіжка маленьких українських громадян.

Сьогодні на рідну землю повернулися троє хлопчиків трьох, шести та дев’яти років, а також 17-річна дівчина-підліток. Про це розповів глава офісу президента Андрій Єрмак на своєму Telegram-каналі.

“Важливий день. Володимир Зеленський поставив завдання повернути всіх наших дітей. Працюємо. Росія ж має бути покарана за геноцид”, – наголосив чиновник.

Нагадаємо, у вересні цього року Офіс президента запустив кампанію щодо повернення українських дітей, незаконно депортованих з тимчасово окупованих Росією територій, додому. Вона має назву Bring Kids Back UA і націлена на отримання інформації від жителів РФ про малюків з України, які утримуються на російській території.

Водночас диктатор Путін персонально визнав злочин, за який суд у Гаазі видав ордер на його арешт. Він розповідав байки, що російські солдати вивозили неповнолітніх українців, щоб “уберегти від лиха у зоні конфлікту”.

“Діти – свята справа, ми вивозили їх із зони конфлікту, рятуючи їхні життя та здоров’я, ось що відбувалося. Ніхто не збирається розлучати їх із сім’ями”, – виправдовувався президент РФ під час зустрічі з африканською делегацією в Санкт-Петербурзі.