Шмигаль різко розкpuтикував дії ТЦК зі зняттям водіїв peйсових автобусів

ПОЛІТИКА

Також наголосив, що має бути проведення перевірки щодо випадків, коли поранені мають самі добиратися на ВЛК.

Шмигаль розкритикував дії ТЦК / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський
Шмигаль розкритикував дії ТЦК / фото УНІАН, В’ячеслав Ратинський

Неприпустимо, щоб водіїв маршрутних автобусів знімали прямо з рейсу працівники Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Про це сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України, відповідаючи народному депутату з приводу того, що на автостанціях водіїв автобусів, які перевозять пасажирів забирають прямо з рейсу, зриваючи його.

“Коли ТЦК  знімають водіїв з бусу, то неприпустима ситуація. Коли їде рейсовий автобус і там водія забирають”, – наголосив він.

При цьому додав, що попросить Міноборони попрацювати з ТЦК, щоб такі речі не повторювалися.

Також Шмигаль відповів на запитання народного депутата України Георгія Мазурашу, який зазначив, що його помічник, який добровільно пішов на фронт і зараз поранений перебуває в госпіталі,  розповідає про ситуації, коли побратимів, які мають серйозні проблеми зі здоров’ям направляють на ВЛК у військових госпіталях , а їх  “футболять” по кілька днів або доводиться їхати в інші медичні заклади.

Прем’єр- міністр України наголосив, що такі ситуації не повинні бути. “Ми прийняли всі документи, коли ВЛК має приходити до  ліжка і військовослужбовець поранений взагалі немає ходити на ВЛК. Якщо це дійсно правда те, що ви кажете, то це означає, що система не працює. Я зразу даю завдання і прошу Міноборони спільно з МОЗ вжити заходів. Бо це абсолютно неприпустимо, коли поранений боєць має кудись ходити на ВЛК, десь вистоювати і щось випрошувати. Неможливо, неприпустимо”, – наголосив Шмигаль.