На Львівщині почала стрімко зростати кількість хворих на коронавірус

ПОДІЇ


На Львівщині стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. Хворіють і дорослі, і діти. У дітей, які хворіють на кашлюк, виявляють одночасно і коронавірус. За неповний липень коронавірус виявили у 287 мешканців області, 38 хворих довелося госпіталізувати.

У Львівському обласному центрі контролю і профілактики хвороб МОЗ України повідомили ZAXID.NET, що хворих на ковід почало більшати у другому тижні червня. Загалом за червень зафіксували 17 випадків ковіду серед дорослих, 10 хворих госпіталізували і зафіксували один летальний випадок від цієї недуги. Померла 71-річна мешканка Жовківщини.

У липні кількість хворих на коронавірусну інфекцію почала стрімко зростати. У перший тиждень липня було 14 хворих, другий – 19, третій – 51, четвертий – 203. За неповний липень зафіксовано 287 випадків коронавірусу, серед хворих – 57 дітей. 39 хворих (з них 9 дітей) довелося госпіталізувати.

Зараз паралельно з ковідом діти і дорослі хворіють на кашлюк. До Львівської обласної інфекційної лікарні, як повідомила завідувачка 1-го дитячого відділення інфекційної лікарні Галина Кармазіна, потрапило двоє дітей, 2 роки і 17 років, у яких важкий перебіг кашлюку ускладнився і коронавірусом. Лікарі підозрюють, що таких випадків буде значно більше.

Захворюваність на коронавірус зростає і в Україні. У столиці, за даними Київського міського центру контролю та профілактики хвороб, в липні зареєстрували 900 випадків коронавірусу, а в червні їхня кількість становила менше 200.

До слова, станом на березень 2024 року від коронавірусу на Львівщині померла 6931 особа. 20 березня 2020 року, на Львівщині вперше виявлено випадок коронавірусної інфекції COVID-19. Першим пацієнтом був 70-річний чоловік, який повернувся з Німеччини. Нова хвороба під назвою COVID-19 раптово перевернула життя усієї планети.