Росія може готувати комбiновану aтаку по Укpaїні: у ВМС poзповіли про oзнаки

Без категорії

У Чорному морі вже другий день поспіль перебувають три підводні човни РФ, які є носіями ракет “Калібр”.

У ВМС не виключають, що РФ готується до масованої атаки по Україні / ілюстрація Reuters
У ВМС не виключають, що РФ готується до масованої атаки по Україні / ілюстрація Reuters

Присутність другу добу поспіль у Чорному морі трьох підводних ракетоносіїв РФ може свідчити про підготовку ворогом до комбінованої атаки України. Про це під час ефіру “Київ24” повідомив речник Військово-морських сил ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук. 

“Ми постійно готуємося до чергового масованого обстрілу. Тим більше, що давно його не було. Якщо ми бачимо носії у морі, це може передувати комбінованому обстрілу, тому що ворог, атакуючи виключно цим видом крилатих ракет, зазвичай не досягає великого успіху. Іноді відсоток збиття таких ракет дорівнює 100”, – сказав речник.

За його словами, є інша версія: субмарини можуть перебувати в акваторії на навчаннях.

“Але навіть навчання у них закінчуються практичними стрільбами – це теж стала практика”, – зазначив Плетенчук.

Він додав, що зараз по факту в акваторії Чорного моря перебувають три підводні човни – фактично всі підводні ракетоносії, які є у ворога у Чорноморському регіоні. Ці субмарини (“Варшав’янки”) можуть мати на борту загалом до 12 “Калібрів”.

“Якщо десь зараз паралельно відбувається спорядження літаків (ракетами – УНІАН), можлива така комбінована атака. Як завжди, не потрібно нехтувати сигналами повітряної тривоги”, – наголосив представник ВМС ЗСУ.