Підoзрюваного у в6 uвсті Фаріон зaтримали, – Зeленський

Відомо, що затриманому 18 років.

Фаріон вбили 19 липня / фото facebook.com/farioniryna
Фаріон вбили 19 липня / фото facebook.com/farioniryna

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів президенту Володимиру Зеленському про затримання підозрюваного у вбивстві відомої мовознавиці Ірини Фаріон.

Про це глава держави повідомив у мережі Telegram. “Щойно міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів мені про затримання в Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон”, – наголосив Зеленський.

Президент відзначив, що операція із затримання була дуже непростою. Зокрема, протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб.

ВІДЕО ДНЯPlay Video

“Затримано 18-річного хлопця. Тривають необхідні слідчі дії та експертизи. Доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі”, – повідомив Зеленський.

Вбивство Ірини Фаріон

Як повідомляв УНІАН, 19 липня ввечері у Львові на вулиці Масарика було скоєно напад на колишню народну депутатку, викладачку “Львівської політехніки” Ірину Фаріон.

Жінка отримала поранення голови і через кілька годин померла в лікарні. Її поховали 22 липня на Личаківському кладовищі.

Згодом правоохоронці опублікували фото людини, яка може бути причетною до нападу. За даними ЗМІ, підозрюваний майже щодня приходив у двір Фаріон перед вбивством.