ЗВІЛЬНИЛИ! Місто знову наше: Сирський набрав Зеленського – окупантів відкuнулu, неймовірна робота!!

УКРАЇНА

Українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

В місці де останні дні створилась колосальна загрозлива ситуація прориву фронту — наші нанесли контрудар і поки серйозно відкинули ворога. Стало відомо, що ЗСУ повернули свої позиції в Новомихайлівці та пробують там закріпитись.

Також, як повідомляє підрозділ: «Shadow», Сили оборони виявили російський танк Т-90М за декілька мільйонів доларів під Новомихайлівкою. Після цього до нього відправився дрон з гранатою та знищив його.

«Дрон скидом гранати М67 знищує російський танк т-90М. Поблизу села Новомихайлівка, Донецька обл», — зазначили в пресцентрі.

В одному з телеграм-каналів пишуть, що доблесною 59 бригадою був відбитий масований наступ на Красногорівку. Спалили 12 одиниць техніки. Разом з масованим спалюванням техніки на інших напрямах — це створює серйозний провал в забезпеченні російських загарбників і в їх ілюзіях стрімкого прориву.

Тим часом речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук пояснює шалену активність окупантів на фронті тим, що росіяни мають певний дедлайн, щоб вийти на пряме протистояння зі Збройними силами України в районі Слов’янсько-Краматорської агломерації.

Братчук зазначив, що російська армія почала задіювати нові резерви і намагається ввести їх у бій.

“Судячи з деяких ознак, я б не хотів забігати наперед сильно, проте, є ознаки, що резерви, які вводять у стрій, вони приходять уже до пікового протистояння під час цієї військової операції, яку ворог, попри цілком резонні наші очікування, мав би зупинити після Авдіївської операції”, — наголосив спікер.

Він нагадав про припущення, які виникли після окупації Авдіївки на Донеччині, що росіяни повинні будуть провести ротацію, перегрупування і готуватися до подальших атак. Однак вони не зупинилися.

“Ворог порахував на куражі, що просуватиметься і далі. І я ще раз скажу, що росіяни почали вводити в бій стратегічні резерви. Це досить схоже на пік цього наступу. І те, що сьогодні роблять наші Сили оборони, це дійсно промислове знищення російської армії і боротьба ресурсів”, — резюмував Сергій Братчук.

Малоймовірно, що окупанти досягнуть поставлених задач, адже ЗСУ створюють величезні логістичні проблеми для російських окупантів. Так, росіяни вже зіткнулися зі “снарядним голодом” на деяких ділянках фронту через неможливість підвозити боєприпаси.

“Йдеться про те, що ЗСУ успішно використовують тактико-технічні характеристики західного озброєння, які в 1,5-2 рази перевершують радянські або російські, які є на озброєнні в окупаційних військ. Саме це і дає змогу стримувати російський наступ, завдавати ураження як у важкій бронетехніці, автомобільному транспорті, так і в засобах ураження”, — заявив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

За його словами, на одній із найнапруженіших ділянок фронту окупанти, за їхніми ж оцінками, відчувають так званий “снарядний голод”.

«Лімітована видача снарядів пов’язана саме з тим, що російські окупанти не мають можливості підвозити артилерійські снаряди. Йдеться не про відсутність снарядів як таких, ні, а про засоби доставки безпосередньо на лінію бойового зіткнення. А це вже позначилося на якості російських атак. І самі російські військкоми визнають, що знову використовується тактика “м’ясних штурмів”, — підкреслив Дмитро Снєгирьов.